Konstnärligt arbete pågår

I Halmstad står flera offentliga platser inför förändring. Men hur ser det ut när vi bygger och planerar, och vad skapar egentligen gemensamma miljöer?

Art Inside Out är Region Halland och de halländska kommunernas gemensamma institution för konstnärliga residens. Våren 2018 är Halmstad värdkommun för residenset “Konstnärligt arbete pågår”. Residenset äger rum på olika platser i centrala Halmstad januari – juni 2018. De medverkande konstnärerna är Kerstin Bergendal, Saadia Hussain och MASU (Mattias Gunnarsson och Susanne Westerberg).

Kerstin Bergendals konstnärliga arbete tar utgångspunkt i en speciell konstnärlig metod; en blandning av lång närvaro, nya former för samråd och en lekens ad-hoc logik. Metoden sätter fokus på hur vi tänker kring och använder våra helt- eller halvt offentliga rum – det Kerstin Bergendal kallar våra ”allmänningar”.

 

I fredags samlade Kerstin Bergendal ett antal personer till det första av tre konstlabb där dessa “allmänningar” diskuteras; bland annat genom att titta närmare på det aktuella arbetet med Österskans, en av de platser som står inför en stor förändring.

Kerstin Bergendal är en svensk konstnär som sedan trettio år är bosatt i Danmark. Hon är också lektor vid Akademi Valand i Göteborg.

Senare i vår kommer ni kunna ta del av “Konstnärligt arbete pågår” på Halmstads konsthall (18/4 – 6/5) och på olika platser i centrala Halmstad.

För mer info:

www.artinsideout.se

https://www.facebook.com/artinsideouthalland/

https://www.facebook.com/halmstadskonsthall/

Advertisements
This entry was posted in Konstnärligt arbete pågår, offentlig konst, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s