Den lokala konstvärlden!

Vi har nu under snart nio veckor kunnat bekanta oss med vad som händer i konstvärlden Halmstad. Vi har mött nio olika konstnäskap med vitt skilda uttryck. Gammal som ung har deltagit och otroligt spännande möten har uppstått både konstnärligt men också i allra högsta grad personliga.

Först ut var tre fantastiska tecknare, Minna Svensson, Veronica Lindahl och Günter Teutch. Konsthallen fylldes från golv till tak med skickliga människoskildringar fångade i

Utställningsrummet under period 1

stadsrummet av Günter Teutch. Träffsäkra feministiska teckningar av Minna Svensson och surrealistiska fantasifigurer i Veronica Lindahls tecknande. Varje teckning hade sitt karaktäristiska uttryck men fungerade mycket fint tillsammans i utställningsrummet.

 

 

Utställningsrummet under period 2

Under andra perioden mötte vi Lars Bylund, Ulf Hansson och Hanna Hallén. De tog sig an rummet med skulpturer, måleri, animation och skulpturer. Storslagna idéer och kreativitet samspelade i utställningen som resulterade i en lekfull blandning med många överraskningsmoment och mycket färg.

 

Sist ut och som fortfarande står kvar ett par dagar till är Henrik Djivjak, Barbro Jönsson och Richard Fredborg. Konsthallen exploderar riktigt i färg. Barbro Jönsson med sina lite mer återhållsamma dova färgtoner och Henrik Djivjak med sina mer kraftfulla och experimentella uttryck. Richard Fredborgs performance är ett annorlunda sätt att arbeta med färgen och ständigt förändras konsthallens utställningsrum.

Utställningsrummet under period 3

Nu närmar vi oss snart slutet på denna utställningserie och jag hoppas att ni har tagit chansen att bekanta er med de olika konstnärskapen. Halmstad är fullt av kreativitet och skickliga konstnärskap och vi har bara tagit del av en liten liten del.

Erika Danker, utställningsproducent

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s