Heaven- Julie Ericsson

Nebulosa -Julie Ericsson

Nebulosa -Julie Ericsson

Julie Ericsson- Heaven

Fantasin och skaparglädjen flödar i Julie Ericssons utställning Heaven. Här har hon byggt upp nya små världar som vi betraktare möter och kan ta del av.

Hennes konstverk är likt nostalgibomber. Hon använder sig av redan befintliga ting för att sätta samman sina verk. En konstform kallad Ready made. Dessa ting väcker olika associationer hos oss alla, kanske hade din mormor just en sådan knapp på sin kappa, de där magnetstavarna lekte du massor med eller en sådan barnvagn körde du runt som liten. Utställningen är full av olika föremål som är sammansatt till små fantastiska världar som väcker minnen till liv och får oss att minnas en svunnen tid.

Sailor in Space

Julie Ericsson minns tillbaka i sitt verk Sailor in Space

I verket Sailor in Space minns hon själv tillbaka på när hennes barn var små, de reste mycket och befann sig därför ofta på flygplatser. Många flygplatser hade stora bollhav där hennes barn lekte. Bollarna har i hennes verk fått ta sig i uttryck som knappar och den lilla seglarpojken som sitter mitt i symboliserar hennes barn.

Julie Ericsson arbetar i sitt konstnärskap med att skapa nya världar och nya miljöer av redan befintliga föremål. Den stora mobilen Nebulosa är en stor mobil sammansatt av ljuddämpare och barnvagnar och har krävt stor precision då allt är sammansatt för att bli i perfekt balans. Trotts dess stora format förmedlar mobilen en tyngdlöshet som är fascinerande.

Ett annat konstverk där Julie skapat en ny värld är videoverket Heaven. Här har hon i en plexglaskub byggt upp en egen värld av prismor, kronor, spegel etc. utomhus. Denna värld förändras ständigt i takt med att vädret runt omkring förändras. Genom detta konstverk kan hon följa hur klimatet påverkar hennes värld och vilka effekter det har.

Tellus- Julie Ericsson

Tellus- Julie Ericsson

Stig in i Julie Ericssons värld och låt dig upptäcka hennes fantastiska världar!Utställningen pågår på Halmstads Konsthall fram till 1 mars 2016

Erika Danker, Utställningsproducent

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s