Tillsammans skapar vi utställningen!

Graffitiskolan

Kreativt skapande av Graffitiskolan på Halmstads Konsthall

Vi har precis i dagarna öppnat upp Halmstads Konsthalls nya utställning ”FRISPEL”. Detta är en utställning som skiljer sig markant från hur det brukar se ut när vi slår upp dörrarna. Här är nämligen inga färdiga konstverk som vi har placerat ut och hängt/ställt upp, utan flera väggar gapar istället tomma. Varför?

Jo, detta är ett projekt som går ut på att DU som besökare ska skapa innehållet till utställningen. Istället för färdiga konstverk är Konsthallen istället fylld med en mängd olika material som du kan ta del av och skapa med under dryga sex veckor. Där finns flera olika stationer som du kan slå dig ner vid och påbörja en ny kreation eller fortsätta på någon annans. Varje dag finns det också möjlighet att delta i workshops som vi arrangerar för att du ska kunna komma i kontakt med nya material och tekniker.

Graffitimålning växer fram på Halmstads Konsthall

Graffitimålning växer fram på Halmstads Konsthall under FRISPEL

Är du gammal eller ung, konstnär eller glad amatör, det spelar ingen roll för i FRISPEL finns det inga höga trösklar utan alla är precis lika välkomna!

Ju längre tiden går desto fler konstverk kommer det växa fram och detta genom sammarbete och delaktighet! Visst är det fantastiskt?!

Det gemensamma skapandet kan hjälpa oss att bygga broar tillsammans, mellan generationer, mellan kulturer och kanske kan vår förståelse för varandra öka och förhoppningsvis kommer vi alla lära oss en massa nytt!

Jag välkomnar er alla till en spännande höst på Konsthallen som kommer sjuda av kreativitet. Kom och bli en del av FRISPEL du också!

Erika Danker, Utställningsproducent

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s