Hej allihop!

HaisJag heter Robert Hais och har precis hoppat in som vikarie på konstavdelningen för offentlig konst. Själv är jag konstnär och sysslar just med offentlig konst. Jävig tänker du kanske, men jag får avsäga mig alla offentliga uppdrag under denna period.

Vad är då offentlig konst i Halmstad? Det handlar om att ta hand om all den konst som finns runt om oss, den behöver se bra ut. Konservering av äldre konst så som kommande restaurering av Europa och Tjuren. Det kräver samordning mellan olika förvaltningar, upphandlingar etc etc. Andra verk som kräver lite tillsyn är ”Förlåt” verket, som nu håller på att ses över. Även 0+0=8  ”Nollan” har precis fått mer ljus på sig idag, vid sin plats vid slottsparken.

Du vet väl också att du som kommunanställd kan gå in och låna målningar/skulpturer/objekt till ditt kontor… vill du det, så gå in på konstdatabasen via intranätet och boka.

Men det är i högsta grad etablering av ny konst i det offentliga rummet som ligger på bordet. Det är väldigt mycket på gång, nu när etableringen av konst fått lite nya riktlinjer. Bla tittar vi på Getinge som ska smyckas, även i Oskarström är planeringen i gång. Det kommer även hända saker i Halmstad centrum på olika platser så håll ögon och öron öppna…

Robert Hais

Vik. intendent Offentlig konst

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Hej allihop!

  1. Christoffer Källdenius says:

    Kul Robert! Ser fram emot att se vad som kommer att hända i stadskärnan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s