Agneta Göthesson: Att blicka mot stjärnorna

På dubbelsidigt blästrat glas och med en handmålad klotlampa har Agneta Göthesson skapat en magisk konstnärlig gestaltning på Sofiebergs serviceboende. Hon har utgått från sin idé om att skapa ett verk som kanske kan få de boende att lyfta blicken, hoppas och tro på nya möjligheter. Skåda ut i världsrymdens oändlighet och drömma sig bort. Och visst har hon lyckats.

I Sofieberg står ett nytt hus, ett nytt hem för ett antal personer under en kortare eller längre period.
Vid mitt första besök har verksamheten startat upp. Några har redan flyttat in, några lägenheter är ännu tomma. I ett hem bör det finnas plats för egna uttryck och förändring. Därför väljer jag entrén, den offentliga delen. Den plats som välkomnar dig vid ditt första besök och den dörr som stängs sist när du går vidare. Där emellan pågår vardagen, –livet, med allt vad det innebär.

2014-10-03 15.12

Jag funderar över vilka/vilket tillägg jag vill göra i detta hem.
Det blev en bild om att hoppas, drömma, -om framtiden. Att blicka mot stjärnorna, påminna om att vi alla är en del av universum.

Den blästrade glasbilden kommer att upplevas olika pga. att den påverkas och förändras av årstidens ljusförhållanden. Under den mörka årstiden kommer den nog upplevas tydligast utifrån och under sommar och dagtid mer distinkt inifrån.

Agneta Göthesson

Agneta Göthesson

Advertisements
This entry was posted in konstnärlig gestaltning, offentlig konst, procentregeln and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s