Gästbloggare: Kotterapport från Trönninge

I höst kommer ni läsare kunna följa en rad olika gästbloggare. Under oktober ger vi rum åt femåringar som har gått på kottepromenad bland Halmstads offentliga konst. Hur upplever de konsten vi har omkring oss? Ordet går till Trönninge förskola, Seglets avdelning.

En förväntansfull dag tog alla 5-åringar på Trönninge förskola, Seglets avdelning bussen in till Halmstad för att gå på KOTTE promenad.

Den vackra tjejen Johanna tog emot oss inne på biblioteket. Hennes entusiasm och engagemang smittade av sig och trollband oss alla.

Vi började promenaden med att leta efter KOTTE spår och kan man tänka sig, de första hittade vi utanför biblioteket. SPÄNNANDE!!

Namnlös2

Vi fortsatte vår promenad fram till Rådhuset där statyn Kungamöte stod och tänk, Johanna kunde prata med den med men Kung Fredrik och Kung Christian hade inte sett kotten utan de skickade oss vidare till Europa och Tjuren. Där spirade kärleken men de hade inte heller sett Kotten. De visade oss vägen till Hertig Knut som vaktar vår stad lite ifrån ovan. Han var dock bekymrad för han fick aldrig lugn och ro. På natten höll glas statyetterna igång och på dagen så snarkade de så högt när de sov.

Vi fortsatte istället vår Kottepromenad med att gå till en staty som heter 91:an Karlsson. Han står på Storgatan. Han hade inte heller sett Kotten när Johanna frågande men han tyckte att vi skulle gå vidare till Norre Katts park och se efter.

Där hittade vi en annan staty av en flicka som sitter i en balja och badar. Och när vi frågade henne så hade hon sett vår Kotte gå förbi.

VILKEN TUR OCH LYCKA!!!

Kotten hade berättat för henne att han inte alls ville sitta fast i en tavla på biblioteket utan ville komma ut och se sig om i vår vackra stad, så det passade han på att göra nu innan det blev för kallt.

Vi hoppas att alla våra 4-åringar nu ska få gå den spännande Kottepromenaden nästa år.

Seglet, Trönninge, genom Sussie och Stina

Slutkommentar: Kottepromenaderna är ett projekt där alla femåringar i Halmstad bjuds in att gå en konstpromenad i stan. I samband med promenaden får de den lilla påsen ni ser på bilden, som innehåller boken Kotten som försvann och en konstkarta baserad på boken, så att de kan hitta tillbaka till konsten. I år gick 808 av femåringar, av totalt 1000 st. Detta är tredje året promenaderna genomförs, och vi är mycket stolta över resultatet: närmare 2000 konstexperter som infiltrerar hela Halmstad och sprider kunskap om konsten!
Ylva Brännström, konstpedagog, Halmstads kommun.
Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s