Gästbloggare: Rapport från en kottepromenad

I höst kommer ni läsare kunna följa en rad olika gästbloggare. Under oktober ger vi rum åt femåringar som har gått på kottepromenad bland Halmstads offentliga konst. Hur upplever de konsten vi har omkring oss? Ordet går till Klackerups förskola, avdelning Blåklockan. Vi låter barnen själv berätta om bilderna. 

kotte1

Barnens tankar: Vi åkte buss till stan och biblioteket. Vi skulle leta efter en igelkott. En igelkott som tänkte att den ville ut i världen. Den hade rymt. De var oroliga. De ville ha kvar igelkotten. Vi hittade fotspår ute…

kotte2

Vi gick till olika statyer. Statyerna stod still. Vi pratade med dem. De kunde prata. Vi frågade om de hade sett igelkotten. Vi gick till Pippiparken. Flickan i baljan hade sett igelkotten. Igelkotten har det bra. Ni ska inte vara oroliga. Han skulle bara gå en promenad.

kotte3
Slutkommentar: Kottepromenaderna är ett projekt där alla femåringar i Halmstad bjuds in att gå en konstpromenad i stan. I samband med promenaden får de den lilla påsen ni ser på bilden, som innehåller boken Kotten som försvann och en konstkarta baserad på boken, så att de kan hitta tillbaka till konsten. I år gick 808 av femåringar, av totalt 1000 st. Detta är tredje året promenaderna genomförs, och vi är mycket stolta över resultatet: närmare 2000 konstexperter som infiltrerar hela Halmstad och sprider kunskap om konsten!
Ylva Brännström, konstpedagog, Halmstads kommun. 
Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s