Ett förföriskt måleri…

Vy över Maria Halls utställning

Vy över Maria Halls utställning i Halmstads Konsthall

Det var länge sedan jag blev så fascinerad och hänförd av ett konstnärskap som jag blir av Maria Halls oljemåleri. Hennes arbetsätt gör att konstverken känns som tredimensionella. Genom små korta penseldrag bygger hon upp en yta som är så levande och har en otrolig djupverkan att det nästintill känns som att du står mitt i konstverket. Det var när vi packade upp Maria Halls konstverk som det slog mig vilket otroligt hantverk vi hade i våra händer. Tidigare, under arbetsprocessen, hade jag enbart tagit del av hennes verk genom bilder och det var något helt annat än det som vi nu hade fått på plats i konsthallen. Det var som en uppenbarelse att få ta del av verken “live”. Vilket måleri!!!

"Sirenernas sång" (skymning)

“Sirenernas sång” (skymning)

Men vad är det vi visar då? Jo, utställningen visar ett urval ur fyra olika serier där vi får ta del av ett landskapsmåleri som vi kanske inte är så vana vid. Den har en färgskala som går i nästan enbart violetta toner vilket är slående när man stiger in i rummet. Dock är det inte bara färgen som håller ihop utställningen utan alla verken hör ihop och visar ett landskap som har blivit mer eller mindre abstrakt. Möt tillexempel Sirenernas sång där horisontella linjer bygger upp en värld som du dras in i eller Flora där blommor likt skulpturer reser sig ur marken.

Maria Halls måleri gör sig alltså inte som fotografi utan är ett måleri som  måste upplevas på plats, så ni är alla välkomna in till Halmstads Konsthall för att låta er bli förförda av hennes skickliga måleri!

Maria Hall, "Flora"

Maria Hall, “Flora”

Erika Danker

Utställningsproducent

 

Advertisements
This entry was posted in Halmstads Konsthall. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s