Gästbloggare: Halmstads kulturnämnd/Eva-Marie Paulsson

I höst kommer ni läsare kunna följa en rad olika gästbloggare. Under september ger vi rum åt representanter från Halmstads kulturnämnd. Vad finns i huvudet hos en kulturpolitiker? Denna vecka är det Eva-Marie Paulsson (S) som får tänka fritt.

Med Kulturnatten i minnet skulle jag vilja dela med mig om min och Socialdemokraternas tankar kring kultur. Kulturnatten bestod av möten, upplevelser, delaktighet samt förundran. För att skapa och utveckla ett rikt kulturliv krävs att vi utvecklar mötesplatser där kreativitet kan växa och utvecklas. Vi Socialdemokraterna vill genom att stärka folkbildningen ge fler möjlighet att utveckla sin  kreativitet. Detta görs bland annat genom att utveckla och stärka lokala mötesplatser runt om i kommunen. För mig är det en självklarhet att föreningslivet ska få blomstra och måste hela tiden ges möjligheter för att utvecklas. Men för att detta ska vara möjligt krävs mötesplatser och arenor för möten och kultur. Kultur handla i mångt och mycket om möten; möten mellan människor, möten mellan olika generationer, människor från olika kulturer och så vidare men också möten mellan amatörer och professionella. För att detta ska vara möjligt måste vi satsa på att skapa olika former av kulturhus eller hus för alla sinnen. Ett bra exempel på detta är vårt vackra Stadsbibliotek där alla dessa oväntade möten sker varje dag. Genom denna typ av mötesplatser runt om i kommunen är en dröm och vision som jag har. Detta innebär att vi måste se till de behov som finns, exempelvis genom att förverkliga ett galleri för lokala konstnärer där det finns tillgång till verkstad men även ges möjlighet för pedagogisk verksamhet. Att använda och utnyttja oss av allt det vi redan har är en självklarhet så som Bastionen, utnyttja Nissan som ett kulturstråk.

Halmstad måste vara en stad för alla där det finns möjlighet att utvecklas kulturellt såväl genom att själv vara en del genom att utöva eget skapande men också genom att ta del av andras skapande på såväl professionell- som amatör nivå. Vi Socialdemokrater vill ge dig möjlighet att så väl vara aktiv kulturutövare som en intresserad betraktare.

/Eva-Marie Paulsson (s)

Advertisements
This entry was posted in kulturpolitik and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s