Hittar du svaret på onsdag?

På onsdag öppnar det en ny utställning på Halmstads Konsthall! Varje år så delar Halmstads Kommun ut ett stipendium till en ung, lovande konstnär med Halmstadanknytning. I stipendiet ingår det att konstnären åtar sig att producera en utställning till Halmstads Konsthall till nästkommande år.

Lars-Johansson-id-relay

Det innebär bland annat att Halmstads Konsthall har en stående punkt speciellt riktad till unga konstnärer. Den här programpunkten i vårt utställningsschema är en av mina favoriter. Jag tycker att det är viktigt att släppa in unga röster och ge dem möjlighet att sprida kunskapen om sin konst. För tyvärr så får jag ofta höra från mina konstnärskompisar att det kan vara svårt att få in foten på Sveriges konsthallar. Därför är jag oerhört stolt att få arbeta med att lyfta upp och föra fram nya perspektiv, bredvid etablerade namn och stilar!

Förra årets stipendiat, och alltså den konstnär som visas i år, är Kim Johansson. Hans utställning är ruskigt bra och visar både på fantastisk teckning och skickliga animationer, samtidigt som en idé om gränser mellan olika kulturriktningar tänjs och upphör att existera. Hur kan det se ut när konst, dans och teater växer samman? Och hur påverkar det oss som betraktare?

bild 5

Skapa dig en egen uppfattning eller hitta svaret på nu på onsdag, klockan 17-19!

/Rebecca

Advertisements
This entry was posted in Halmstads Konsthall, Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s