Magi på Gamletullsbron!

lax1

lax2
Ibland händer det helt oväntade saker som förgyller tillvaron! Jag kom cyklandes över Gamletullsbron i förmiddags där Florence Hermansson med medhjälpare för fullt höll på att testa ljus- och ljudinstallationen LAX inför Halmstads ljusfest nu på söndag den 1 december. Där stod vi och pratade armaturer och skruvar och lyssnade till ”laxkonserten” då plötsligt ett helt gäng med stora laxar kom simmandes mot oss! De stannade vid bron, chillade lite och lyssnade! Vilken känsla, helt magiskt!
Tanken med installationen LAX är att alla sinnen skall tillfredställas med ljus, ljud, vind och vatten. Efter att ha lekt i flera månader uppströms i Nissans forsar återvänder just nu laxarna och ”pratar med varann,” vilket ni kommer få höra på bron. Det är omöjligt att med ord beskriva konstnärens egen reaktion när laxarna kom och lyssnade. Extas ligger kanske närmast!

Vem vet vilka upplevelser som väntar på söndag?! Om min magkänsla har rätt kommer magi att uppstå även då! Varmt välkomna ut i vinterkvällen. Vi börjar med invigningen av Klaras fåtölj på Storgatan kl. 15:30, sedan följer fackeltåg från Teatern genom stan och slutligen till Norre Katts park där en spektakulär kulturshow går av stapeln. Där finns även en varm glödinstallation och korvgrillning till förmån för lampinköp till skolbarn i Afrika.

Ljus och värme!

/Karin Ekdahl

Advertisements
This entry was posted in Halmstads Konsthall, offentlig konst. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s